تفاوت های آلومینیوم و استیل
خواص فیزیکی به کار رفته در آلومینیوم و استیل
از مهم ترین تفاوت های آلومینیوم و استیل، تفاوت آن ها در خواص فیزیکی است. آلومینیوم و استیل در خواص فیزیکی گوناگونی از قبیل مقاومت در برابر خوردگی، استحکام در برابر فشار های بالا، هدایت حرارتی، برخورداری از قابلیت جوشکاری، رسانایی الکتریکی، چکش خواری و شکل پذیری، تغییر پذیری در برابر مواد غذایی، ظاهر و مقاومت در برابر حرارت با یکدیگر تفاوت دارند.
میزان مقاومت در برابر خوردگی
یکی از مهم ترین تفاوت های آلومینیوم و استیل در میزان مقاومت به خوردگی است. استیل به دلیل برخورداری از عنصر مفید کروم، از مقاومت خوبی در برابر خوردگی برخوردار است.
این در حالی است که آلومینیوم ممکن است در شرایط خاصی نظیر قرار گرفتن در محیط نمکی، محیط اسیدی و یا آب شور آسیب پذیر باشد. در چنین شرایطی است که احتمال خوردگی آلومینیوم، حتی با برخورداری از لایه اکسیدی برای مقاومت در برابر خوردگی افزایش پیدا می کند.
استحکام در برابر فشار های بالا
یکی از دیگر تفاوت های آلومینیوم و استیل، در استحکام آن ها در برابر فشار های بالا است. به طور کلی استیل از آلومینیوم محکم تر است؛ اما در ارتباط با بررسی میزان استحکام در برابر فشار بالا، می بایست نسبت استحکام به وزن را بررسی نمود.
نسبت استحکام به وزن آلومینیوم بسیار بیشتر از نسبت استحکام به وزن استیل است. به همین علت، آلومینیوم در بسیاری از صنایع سنگین از قبیل ساخت قطار، کشتی، شناور و هواپیما ها کاربرد گسترده ای دارد.
ساخت توربین یکی از کاربرد های قابل توجه آلومینیوم است.
هدایت حرارتی
هدایت حرارتی نیز یکی از دیگر تفاوت های آلومینیوم و استیل است. آلومینیوم هدایت حرارتی بالاتری در مقایسه با استیل دارد. به همین علت از آلومینیوم در رادیاتور هایی که در خودرو ها مورد استفاده قرار می گیرد و سامانه های تهویه استفاده می شود.
هدایت الکتریکی
رسانایی الکتریکی یکی از مهم ترین تفاوت های آلومینیوم و استیل به شمار می رود. آلومینیوم به خوبی جریان برق را از خود عبور می دهد؛ این در حالی است که استیل دارای رسانایی الکتریکی پایینی است. به همین دلیل، از آلومینیوم به میزان قابل توجهی در ساخت و تولید کابل های الکتریکی بهره گرفته می شود.
مقاومت در برابر حرارت
مقاومت در برابر حرارت یکی از دیگر تفاوت های آلومینیوم و استیل به حساب می آید. حداکثر دمایی که آلومینیوم در برابر آن مقاومت می کند، 400 درجه سانتی گراد است. بعد از رسیدن دما به 400 درجه سانتی گراد، آلومینیوم نرم خواهد شد و دیگر نمی توان از آن بهره برد؛ این در حالی است که استیل دما های بالاتری را تحمل می کند.
تغییر در برابر مواد غذایی
استیل و آلومینیوم در مواقعی که در برابر مواد غذایی قرار می گیرند، تغییر پذیری کمی نسبت به آن ها نشان می دهند. اما آلومینیوم به میزان بیشتری از مواد غذایی تاثیر می پذیرد.
لازم است بدانید که تاثیر پذیری از مواد غذایی، تنها عامل موثر برای استفاده از آلومینیوم نیست. افراد برای استفاده از آلومینیوم، قیمت پایین تر و وزن کمتر آن را نسبت به استیل در نظر می گیرند و واکنش آن در برابر مواد غذایی را با توجه به این معیار ها نادیده می گیرند. این مورد نیز یکی از تفاوت های آلومینیوم و استیل است.
شکل ظاهری
اگر ظاهر آلومینیوم را مشاهده کرده باشید، متوجه کدر بودن آن خواهید شد. رنگ آلومینیوم خاکستری است. این در حالی است که رنگ استیل نقره ای است و بر خلاف آلومینیوم، تا حدی براق است. یکی از مهم ترین تفاوت های آلومینیوم و استیل در ظاهر آن ها است.
https://steeltamadonsadri.com
برچسب: ،